Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

De ideale Bomenbuurt van Margriet Lagadeau

Toegevoegd op 20 juni 2022

Elke maand bomen we met een Bomenbuur over wat zijn/haar ideale Bomenbuurt is. Deze keer is dat Margriet Lagadeau, kosteres van de Houtrustkerk.

Wie ben je?

Ik ben Margriet Lagadeau, 63 jaar, en ik ben kosteres van de Houtrustkerk in de Bomenbuurt. Samen met mijn man Johan woon ik naast de kerk. Een paar keer per week fiets ik naar Rijswijk om te helpen in het atelier van Johan, waar hij antieke meubelen restaureert. Jaren terug had ik een bloemenzaak op het Noordeinde – naast het restauratieatelier – en bracht ik met mijn gele bakfiets boeketten naar het Kunstmuseum, Hilton en andere mooie instellingen en bedrijven. Nog steeds omring ik me graag met bloemen. De kerk en de tuin zijn daar ideaal voor: het is een mooie plek, mensen komen hier graag.

Hoe zie jij de Bomenbuurt? 

De Bomenbuurt is een prettige buurt om in te wonen. Het bruist er en de wijk is erg divers. Maar het is er ook druk, vooral qua verkeer. Die auto’s komen van buiten de wijk alsook van Bomenburen. Vooral in de Farhenheitstraat rijden ze agressief. Door al dat blik stuit je tegen een lange wal van auto’s in de straten en dat is zonde van zo’n mooie wijk. Maar het is onrealistisch om te denken dat al die wagens naar een parkeerplaats buiten de stad moeten waar je met het OV naartoe kan, of iets dergelijks. De maatschappij vraagt van ons dat we overal snel moeten zijn.  

Ook in het gedeelte waar wij wonen is het erg druk. Dat komt vooral door de Europese School. Overal (bak)fietsen van ouders op de stoep. Auto’s en busjes rijden af en aan. Soms kan ik mijn deur niet eens uit of over de stoep lopen. Vooral in de middag als iedereen vroegtijdig aanwezig is en gezellig met elkaar staat te praten. Niemand die je hoort wanneer je vraagt of je er even langs mag. Een ambulance of rollator kan er dan ook echt niet door.  

Naast drukte zie ik ook veel straatvuil hier, wederom mede door de school. Dagelijks ga ik met mijn afvalprikker even rond. Ook laten Bomenburen en mensen van buiten de wijk hier ongegeneerd hun hond uit. Als ik er wat van zeg dat hun vierpotige gezinslid tegen de mooie struiken van de kerktuin aan het plassen is, kijken ze me beledigd aan. Regelmatig stap ik in een grote hoop.

Hoe ziet jouw ideale Bomenbuurt eruit?

Mooi, schoon, veilig en groen. Het zou fijn zijn als we met z’n allen meehelpen om de buurt schoon te houden. Een groot aantal bewoners doet dit al overigens. En als we naar elkaar luisteren, ons eigen gedrag onder de loep nemen en niet meteen naar de ander wijzen, dan kunnen we samen tot iets moois komen. Met z’n allen kunnen we voor een mooie, schone Bomenbuurt zorgen. Daarnaast mag de wijk van mij ook veel groener. En fleuriger natuurlijk. Daar word je als bewoner toch blij van!

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren