Spring naar inhoud

Ons verhaal

Operatie Bomenbuurt maakt ruimte. Zodat je normaal de fiets of auto kwijt kan. En veilig kunt oversteken. Of de stoep vol krijten. We maken plek met groen voor schaduw, beestjes, schonere lucht en een práchtig uitzicht. Voor nu, maar ook voor later. En dat doen we graag samen met jou, Bomenbuur.

Ons probleem

Niemand heeft genoeg ruimte in de Bomenbuurt. Niemand. We hebben niet genoeg ruimte voor onze auto, fiets, rollator of kinderwagen. Maar we hebben óók te weinig plek om buiten te kunnen spelen, ontspannen of opladen. Onze honderdjarige wijk is niet gebouwd voor alle huidige wensen.

Onze kans

Onze kans

Vanaf 2023 wordt in de wijk de riolering vervangen  en ligt de grond volledig open. Dit is dé kans om de openbare ruimte naar wens te maken, zodat de Bomenbuurt fijn leefbaar wordt. Voor iedereen. En niet alleen voor nu, maar ook voor de komende tijd. Laten we die buitenkans met beide handen aanpakken!  

Onze keuze

Onze keuze

De ruimte in de wijk is beperkt. Waar ‘iets’ staat, kan ‘iets anders’ niet staan. Dat betekent dat we moeten kiezen. Maar iedereen vindt iets anders belangrijk. Dus moeten we geven en nemen om de buurt leefbaar te maken voor iedereen. Daarom gebruiken we de Wijkvisie (pdf)  en jouw ideeën als basis voor een wijk die met de tijd meegaat.

Onze missie

Onze missie

Onze missie is om stap voor stap de Bomenbuurt te verbeteren en toekomstbestendig te maken voor iedereen in de wijk. Samen met buren, verenigingen en ondernemers. En daarmee een inspiratie te zijn voor de stad.

Doe mee

Doe mee

Met Operatie Bomenbuurt verbeteren wij onze Haagse wijk. Dat doen we door hier samen met jou over te bomen - te kletsen dus - in de buurt. En uit te voeren. Denk aan onderwerpen als groen, mobiliteit, veiligheid en morgen. Dus waar wacht je nog op: deel ideeën en verbeter je wijk!

Met Operatie Bomenbuurt willen we jou activeren om samen met je buren de wijk fijn leefbaar te maken. Maar je kunt ook zelf aan de slag. Neem eens een kijkje op Duurzaam Den Haag en Duurzame Stad Den Haag en ontdek wat je samen met je buren kunt doen.

Ons Plan

Om de Bomenbuurt te verbeteren zijn we gestart met verschillende acties waar jij, Bomenbuur, aan mee hebt gedaan, gedacht die echt invloed op de uitkomst hebben. Alle reacties en uitkomsten worden verwerkt in het Plan van Aanpak voor de vernieuwing van de buitenruimte in de Bomenbuurt. Daarin wordt de kans om mee te liften met de rioolvervanging uitgewerkt.

Het nieuwe college maakt nieuwe keuzes en we hopen dat de kans voor de Bomenbuurt verzilverd wordt. Na de zomer wordt het Plan van Aanpak naar de gemeenteraad gestuurd. Als er geld komt om alle ideeën uit te voeren dan is het feest en kunnen we aan de slag. Is er geen geld beschikbaar? Dan kijken we naar wat buren zélf kunnen aanpakken in de Bomenbuurt en helpen we daar een handje mee.

Hou mij op de hoogte

Mis niks en ontdek als eerste het laatste nieuws over je buurt! 🚀

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Lees over ons kader

Ons Kader

De onderwerpen gaan over het functioneren van de openbare ruimte, waarbij bewegen een belangrijke rol speelt. Anders gezegd: de mobiliteit van de Bomenburen.  

Dat betekent de mobiliteit van iedereen: van jong tot oud én op verschillende wijzen. Dus over fietsen, lopen, autorijden en deelvervoer. Maar ook de locatie van al die vervoersmiddelen.

Het Mobiliteitsplan wordt uitgevoerd volgens het nieuwste beleid. Dat betekent dat we langzaam verkeer belangrijker vinden dan de eigen auto. Dat verkeersveiligheid, duurzaamheid en schone lucht essentieel zijn en dat de ruimte voor alle manieren van vervoer in balans is. 

Het gaat over dat deel van de Bomenbuurt waar ook de rioolvervanging plaatsvindt vanaf 2023.

Lees over ons manifest

Ons Manifest

  • We luisteren naar alle Bomenburen. Dus niet alleen naar de hardste schreeuwers.
  • We luisteren naar andere meningen. En nemen die bloedserieus.
  • We verwachten dat je niet alleen je eigen mening geeft, maar ook luistert naar de wensen van je buren.
  • We moeten SAMEN keuzes maken om de buurt veiliger, duurzamer en fijner te maken.
  • We moeten samen KEUZES maken om de buurt veiliger, duurzamer en fijner te maken.
  • We maken een Plan van Aanpak voor alle Bomenburen. Dat betekent dat de wensen van de groep voorop staan. Door alle wensen en beperkte ruimte moeten we op zoek naar wat het fijnst is voor de meeste Bomenburen.
  • Je hebt niet altijd recht op iets omdat het altijd zo is geweest.
  • Als je wil dat de wijk verbetert, dan doe je mee.
Bekijk de uitgebreide tijdlijn

Tijdlijn

21 februari tot en met 13 maart 2022

Buren vullen vragenlijst Verkeer in

februari/maart 2022

Interessepeiling voor MiniParken in de buurt.

29 maart tot en met 24 mei 2022

Werksessies met klankbordgroep Mobiliteitsplan

2 april 2022

Probeerdag deelvervoer voor buren

eind april/begin mei 2022

Start testen Hubs in de buurt

mei/juni 2022

Eerste MiniPark concept wordt geplaatst

juni 2022

Inloopavond Mobiliteitsplan voor buren

Na de zomer 2022

Gemeente beslist over herinrichting Bomenbuurt

Medio 2023

Start rioolvervanging Bomenbuurt

Deel dit project:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren