Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

How are you?

Toegevoegd op 20 juni 2022

Elke maand schrijft Ernst Steigenga, voorzitter van autodeelcoöperatie Bomenbuurt DEELt, een column over 'zijn' Bomenbuurt.

Ik kom nog even terug op mijn tijd in Amerika begin mei. Naast de vele en héle grote auto’s die nauwelijks in onze Bomenbuurt zouden passen, de breedte van de wegen en de vele speeltuinen voor kinderen met verblijfplaatsen voor hun ouders viel me nóg iets op in Utah.

De bekende Amerikaanse zin “Good morning. How are you?” bleek niet alleen gebruikt te worden in supermarkten en andere winkels. Op straat, op de paden in de bergen, in het zwembad. Echt bijna overal spraken mensen ons aan met die zin, en … ze wachtten op een reactie! Het bleek niet de bedoeling om lang te praten of samen een – in Utah nauwelijks te vinden –  kroeg op te zoeken. Het was wel genoeg om even écht contact te maken met een tot dan toe onbekende. 

Het zou niet mijn bedoeling zijn om elke dag alle voetgangers op straat in de Bomenbuurt aan te spreken met “Hallo, hoe is het met ú vandaag?”. En toch, als iedereen 1x per dag een onbekende op straat zou benaderen is er al veel meer (h)erkenning in de buurt. En met die herkenning maken we dan als Bomenburen van Operatie Bomenbuurt een beweging van de wijk. 

Het is prachtig dat de gemeente de Bomenbuurt wil bijstaan zichzelf verder te ontwikkelen, maar ‘in the end’ zullen wij het zelf moeten doen. Dat we de gemeente gericht kunnen bevragen op financiële, beleidsmatige en ‘hands on’ ondersteuning voor wat wij als Bomenburen willen. De vrijmarkt op Koningsdag en de buurtborrel op 30 april zijn hierin een goede start die we een vervolg moeten willen geven. Dan kunnen we eerlijk zeggen: “We’re doing great!”


Ontdek hier meer over Bomenbuurt DEELt.

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren