Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

Frank Jans

MiniPark feestelijk in gebruik genomen

Toegevoegd op 21 juli 2022

Het eerste MiniPark in de Bomenbuurt is een feit!

Op maandag 18 juli hebben de bewoners van de Beukstraat samen met Annette de Graaf, stadsdeeldirecteur van Segbroek het eerste MiniPark van Operatie Bomenbuurt feestelijk in gebruik genomen. Zij zetten samen het laatste plantje in het MiniPark en gaven de rest ook gelijk wat water. Dat was ook hard nodig, want het was een warme, zonovergoten dag!

Annette was opgetogen over het enthousiasme van een aantal bewoners in de Beukstraat, die met Operatie MiniParken aan de slag zijn gegaan. Samen met het ontwerpbureau CitySparks, hebben ze van de parkeerplek tijdelijk een fijne plek gemaakt. Waar je midden in het groen in de zon kunt zitten of een boek kunt lezen. Of je ruilt een boek met de buren, met wie je in het MiniPark ook een potje schaak zou kunnen spelen. 

Bomen met de buren
Het MiniPark is een mooie plek geworden. Waar je weg kunt dromen over hoe de straat er na de rioleringsvervanging uit zou kunnen komen te zien. Ruud wilde graag een plek waar je met de buren gezellig kunt ‘bomen’, en waar andere buren makkelijk bij aanschuiven. Daarom reageerde Ruud al snel op de oproep van de gemeente om een MiniPark te maken. Dat het MiniPark tijdelijk in de straat ligt, vindt hij bij voorbaat jammer. Maar er is zo wel een zaadje geplant, om met elkaar na te denken over de toekomstige inrichting van de straat.
 

Annette haalde ook de grotere problemen aan waar we met z’n allen mee te maken krijgen. Hoe gaan we om met hittestress en wateroverlast? De stoepen zijn smal, er is te weinig ruimte voor alles. Wat moeten we met al die fietsen onder die prachtige boom op het pleintje en de vele auto’s in de straten die soms wekenlang niet van hun plek komen? Hoe houden we wat meer rekening met elkaar?

De gemeente gaat het gesprek graag met de bewoners van de Beukstraat aan, voor het bedenken van oplossingen en het delen van goede ideeën. 

Maar bovenal is het MiniPark in de Beukstraat een kleine oase voor en door bewoners gemaakt. En die misschien wel naar meer smaakt. Of naar iets anders. In september wordt het project geëvalueerd en wordt er een enquête onder de straatbewoners uitgezet. Wordt vervolgd! Maar eerst genieten van de zomer en… vergeet de planten niet af en toe water te geven!

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren