Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

MiniPark Elsstraat is geopend

Toegevoegd op 12 augustus 2022

Sinds 7 augustus is het mogelijk om in de Elsstraat, op de hoek met de Fahrenheitstraat, stekjes te ruilen in een Planten-Bieb. Op die zonnige zondagmorgen is in de Bomenbuurt het tweede MiniPark van Den Haag feestelijk geopend. In dit MiniPark is ook een Boeken-Bieb en een moestuintje. Als je zin heb kan je er ook gelijk de planten water geven.

Annette de Graaf, stadsdeeldirecteur van Segbroek, wees op de drukte op straat en de beperkte ruimte voor al die fietsen en geparkeerde auto’s. Er is sprake van hittestress en wateroverlast in de Bomenbuurt. Wat kunnen we doen om de straat in de toekomst leefbaar te houden? Het MiniPark laat zien wat meer groen doet in de straat. Annette gaf vervolgens één van haar eigen stekjes aan de twee dochtertjes van Irma cadeau. Met de speciale opdracht het pannenkoekplantje 1 x per week water te geven, niet te veel, en niet te weinig. Want voor de planten in het MiniPark moet natuurlijk wel goed worden gezorgd. 

Irma, die in maart enthousiast reageerde op de oproep van de gemeente om met de straat aan Operatie MiniPark mee te doen, gaf ook aan meer groen in de straat belangrijk te vinden. En een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. Zij, en nog een aantal andere behulpzame buren en hun partners, zetten zich graag in voor het onderhouden van deze fijne, groene oase. En iedereen die wil is welkom om ervan te genieten én om een handje te helpen!

Bart Bleijerveld van Better Future Factory vertelt dat het MiniPark bestaat uit diverse duurzame materialen. Duurzaamheid zit dit bedrijf in de genen. Zo zijn de vloerplanken gemaakt van gerecyclede kunstgrasvelden. Ook zit in het MiniPark een watertank van 250 liter verborgen, die gevuld wordt met regenwater via de bak met sedum. Dan moet er wel af en toe een regenbuitje vallen natuurlijk…

In september worden de MiniParken bij de bewoners van de straat geëvalueerd en zet de gemeente  in de straat een enquête uit. Wat gaat goed en wat kan beter? Wordt het MiniPark goed gebruikt en blijft het er netjes? Mag het MiniPark nog even blijven staan of kan het verhuizen naar een andere straat waar ook interesse is in een MiniPark? Alle opgehaalde reacties, tips en suggesties zijn welkom! 

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren