Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

Collegetour: bezoek aan gastvrij Segbroek

Toegevoegd op 13 maart 2023

Buiten is het rond het vriespunt, maar in Café Loft aan het Pomonaplein klinken warme jazzklanken. De gasten druppelen binnen om plaats te nemen aan een kleurrijk gedekte tafel waarop de eerste vegetarische gerechten al klaarstaan. Na een welkomstwoord van stadsdeeldirecteur Annette de Graaf start het diner met de genodigden: de burgemeester, de wethouders, stadsdeelbewoners en ondernemers die zich op allerlei manieren inzetten voor de wijken en bewoners van Segbroek. Vanavond gaat het om elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. Over het stadsdeel, over mooie initiatieven in wijken en over hoe we elkaar kunnen helpen en versterken. De ambiance is goed.

Thuis in Segbroek
Het tweede deel van de avond is aan de overkant, bij korfbalvereniging HKV Achilles. Stadsdeelbewoners worden in dit nieuwe clubgebouw hartelijk ontvangen met koffie, thee en iets zoets. Er is vrije inloop en het clubhuis loopt vol; 100 geïnteresseerden vonden hun weg naar deze ontmoetingsavond. Ook hier klinkt gemoedelijke jazzmuziek totdat de stadsdeeldirecteur het woord geeft aan wethouder Robert van Asten, bewoner én verantwoordelijk wethouder van stadsdeel Segbroek. Hij steekt zijn trots over ‘zijn’ stadsdeel niet onder stoelen of banken: “Segbroek is een prachtig stadsdeel met grote verscheidenheid. Van een groot Natura 2000-gebied als het Westduinpark, tot de bedrijvigheid op de Weimarstraat. Ik mag mezelf al vele jaren trotse bewoner van de Bloemenbuurt noemen. Segbroek is mijn thuis. Ik ben er trots op dat mensen hier zelf vorm geven aan hun buurt. Denk aan groene plekken in de wijk, zoals het Uitvindershof en Emma’s Hof. Allemaal door bewoners georganiseerd."

Luisteren
Deze bijeenkomst moet echter niet alleen aangenaam zijn maar vooral ook heel nuttig. Wethouder Van Asten “Als college van burgemeester en wethouders bezoeken we alle acht Haagse stadsdelen. Om te luisteren naar uw ideeën en iets te vertellen over onze plannen. We weten dat wijkbewoners dienstverlening willen waar je van op aankunt, maar ook willen meedoen in besluitvorming over de eigen omgeving. Weten wat er speelt en op tijd actie ondernemen vraagt een goed samenspel van wijkorganisaties, het stadsdeel en het centrale stadsbestuur.” De wethouder nodigt iedereen uit om na de pitches met de burgemeester of een wethouder een persoonlijk gesprek te starten over hun vragen en wensen.

Opbouwende gesprekken
Dan starten de presentaties: 3 pitches van 5 minuten. Over successen en uitdagingen in het gebied Weimarstraat/Beeklaan, over kansen om de Bomenbuurt toekomstbestendiger te maken en over cultuurparticipatie in theaterhuis De Nieuwe Regentes. Er klinkt niet alleen applaus uit de zaal; er zijn ook kritische noten. Bewoners delen hun behoefte aan meer veiligheid en schone straten in bepaalde gebieden, duidelijkheid over handhaving van vergunningen en meer parkeerplek voor auto’s, fietsen en scooters. En dat is precies waar deze avond voor is bedoeld: elkaar vinden en vooruit komen. Na afloop van het gezamenlijke deel, neemt het college de tijd om met iedereen die dat wil persoonlijk in gesprek te gaan. Zij nemen hun zorgen en wensen op en blijven daar de komende tijd met hen over in gesprek. 

De volgende collegetour vindt plaats op 21 maart in Centrum.

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief





Geef mij een nieuwe code

Annuleren