Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

De ideale Bomenbuurt van Michael Juten

Toegevoegd op 22 maart 2022

Elke maand bomen we met een Bomenbuur over wat zijn/haar ideale Bomenbuurt is. Deze keer is dat Michael Juten. Jawel, die van de lekkerste koffie uit de buurt.

Wie ben je? 

Ik ben Michael, 40 jaar jong, woon met Loes en onze 2 meiden aan de Thomsonlaan en ben eigenaar van de Anne&Max Fahrenheitstraat. Ik hou ervan om anderen te zien genieten – en dat doe ik ook volop in mijn zaak. In de ochtend wanneer vaders en moeders – nadat ze hun kroost naar school hebben gebracht – een bakkie komen halen voor werk, tegen een uur of 10 als de zakelijke meetings binnendruppelen, rond het middaguur wanneer mensen voor een heerlijke lunch lekker op het terras gaan zitten, of in de namiddag als iemand met een goed boek in een luie stoel bij ons ploft.  

Hoe zie jij de Bomenbuurt?  

De ochtenden zijn steevast hetzelfde. Tussen 8.15 en 8.45 uur is het een drukte van jewelste rondom mijn zaak in het winkelgebied van de Fahrenheitstraat. Rennende ouders met steppende kinderen op weg naar een van de vele scholen in de wijk. En auto’s die voor het irritantste stoplicht richting de Laan van Meerdervoort staan. Vrachtwagens die komen lossen.  

Daarnaast zie ik dat de straten snel vervuild zijn, ook al wordt er veel opgeruimd door de gemeente. Daarom zet ik me ook altijd in tijdens de Actie Schone Buurt en ben ik deze week een uitleenpunt voor afvalgrijpers. Dan kunnen Bomenburen ook hun handen uit de mouwen steken en tijdens een heerlijke wandeling in de zon iets nuttigs doen voor hun wijk.  

Maar ik zie ook een buurt die het goed heeft en die bruist. En van alles woont naast en boven elkaar, dat vind ik zo leuk. Maar al die verschillende mensen hebben wel verschillende belangen in de wijk. Daarom heb ik me ook aangemeld voor de klankbordgroep Mobiliteitsplan van Operatie Bomenbuurt, om de stem van de buurt te laten horen. 

Hoe ziet jouw ideale Bomenbuurt eruit? 

Ik zou graag wat meer ruimte zien op straat, het is nu erg volgebouwd met auto’s. Meer bomen in de Bomenbuurt kunnen geen kwaad. En ik wil dat het veiliger wordt voor mijn jonge meiden om te fietsen door de wijk. Het is als ouder echt doodvermoeiend om met je kinderen in de Bomenbuurt te fietsen omdat je continu moet opletten. 

Wil je hier ook vertellen over jouw ideale Bomenbuurt? Dat kan! Mail ons op operatiebomenbuurt@denhaag.nl. 

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren