Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

Kennis en kunde benutten

Toegevoegd op 15 juli 2024

Maria Angenent, voorzitter van de Stichting BewonersOrganisatie Bomenbuurt, schrijft in haar nieuwste column over de laatste ontwikkelingen in de wijk en de gesprekken met de gemeente.

Beste bewoners van de Bomenbuurt,

De vorige keer schreef ik over de herinrichting van de Bomenbuurt. De gemeente is hier inmiddels druk mee bezig. Het duurt nog even voordat dit voor ons als bewoners zichtbaar wordt en de schop in de straat gaat. Ik schreef toen dat er moeilijke en eenvoudige beslissingen genomen zouden moeten worden. Vooral omdat elke bewoner in de wijk weer andere wensen en verlangens heeft. De ene bewoner wil meer auto's en de ander liefst minder. De een wil meer groen en de ander juist minder... Dit zijn maar voorbeelden. Deze verschillen zijn onderdeel van het plan van aanpak en de gemeente neemt de bewoners daarin mee. Althans dat is beloofd en daar gaan we vanuit.

De communicatie tussen de gemeente en de bewonersorganisatie moet nog een beetje op gang komen. De nieuwsbrief en website zijn fijn maar wij willen ook door de gemeente geïnformeerd worden en daar is het nog wat stil. Het besluit is begin dit jaar in de raad genomen en inmiddels is het juli!

In de wijk lopen de gemoederen ondertussen hoog op over het besluit van de gemeente 750 mensen te huisvesten in het voormalig Haga-complex.

We hopen dat de rust wederkeert en dat we ons kunnen concentreren op de herinrichting. Hopelijk wordt binnenkort bekend wanneer het burgerberaad start. Voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Zo zijn er gesprekken met onze SBOB werkgroeptrekkers, zodat de kennis en kunde die zij hebben ook benut wordt.

Ik hoop vooral voor onze wijk dat de gesprekken over de vele onderwerpen die spelen in de wijk met de gemeente goed verlopen en ik wens u een mooie zomer!

Maria Angenent Voorzitter SBOB

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief





Geef mij een nieuwe code

Annuleren