Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

Sluiproute met extra service

Toegevoegd op 12 april 2022

Elke maand schrijft Ernst Steigenga, voorzitter van autodeelcoöperatie Bomenbuurt DEELt, een column over 'zijn' Bomenbuurt.

De werkzaamheden op de Conradbrug lijken voorbij. Ik vind het kruispunt er prachtig uitzien zonder te begrijpen wat er is veranderd. Hopelijk is nu ook de dagelijkse opstopping op de Segbroeklaan voorbij. Onze Bomenbuurt ligt natuurlijk fantastisch ten opzichte van het centrum en het strand, maar de afstand naar de wegen de stad uit is relatief groot – zeker tijdens de spits; mij lijkt dat heel vervelend voor de forensende Bomenbuur. Nu is zo’n ochtend waarin de auto langdurig langzaam rijdt wel een perfect moment om naar je favoriete podcast te luisteren.  

Blijkbaar zijn podcasts niet voor iedereen aangenaam. Sommige bewoners van omliggende buurten proberen de opstopping op de Segbroeklaan te vermijden door dwars door de Bomenbuurt heen te steken. Vanaf de Goudenregenstraat de Thomsonlaan in, via het Thomsonplein en de Wilgstraat de Pijnboomstraat in om dan vervolgens door de Morsestraat te rijden en dan linksaf de Groot Hertoginnelaan op en onze buurt uit.  

Het idee van een sluiproute is dat deze tenminste de illusie van snelheid geeft. In dit geval het waanidee dat de auto sneller door de Bomenbuurt gaat dan over de Segbroeklaan. Tja, dat is lastig met fietsende pubers, ouders op een bakfiets of met fietsende basisschoolkinderen die allemaal een eigen doelstelling hebben die sowieso niet overeenkomt met de sluiproutegebruikende forens. Op maandagen is de illusie van snelheid vanwege het ophalen van huisvuil en GFT helemaal direct voorbij. En dan, wat moet deze Bomenbuurtbezoeker dan? 

Wat nou als de gemeente tijdens Operatie Bomenbuurt een dynamische weergave van de doorstroomsnelheid van verkeer door en om de Bomenbuurt uitrolt? Dat op de Goudenregenstraat, op de hoek Laan van Meerdervoort en Fahrenheitstraat en bij de ingang van de Morsestraat de verwachte reistijd door en om de Bomenbuurt wordt aangegeven. Met daarbij de actuele telling van fietsers door de wijk. En als extra service dan ook de wachttijd voor verse koffie of thee bij Zondag, Anne & Max, the Upside café of Bagels & Beans. En de speciale aanbiedingen van Plus en de Bonus van Albert Heijn. Ik zie mogelijkheden!Ontdek hier meer over Bomenbuurt DEELt.

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren